четвъртък, 3 декември 2015 г.

Проблем с MoneyWorks под Avast


След последният ъпдейт на антивирусната AVAST днес няколко клиента се оплакаха, че  имат проблеми при работата си със складовата програма MoneyWorks.

Проблемът е много неприятен, защото спира нормалната работа на програмата.
При един клиент дори са били изтрити Sklad.ехе , тъй като той е имал неблагоразумието да натисне YES когато програмката AVAST го е питала дали да изтрие .exe файла. (Добре, че не е фатално и може да се вземе от Архив).
Целият проблем се появява в най-последната версия на AVASTa , където по неизвестни все още причини програмата MoneyWorks се идентифицира като злонамерен софтуер/вирус.
Разбира се , няма причини това да е така - в момента тече разследване и момчетата от ГенСофт и AVASTa ще фиксират проблема, но дотогава ...

От ГенСофт предлагат няколко спешни мерки до трайното отстраняване на проблема:
1/Най-лесно е да изтриете антивирусната програма AVAST !
Без лоши чувства към чешките програмисти, чудесна им е програмата - просто в момента ни създава грижи. (Като мине бурята можете пак да си я инсталирате ;).
А има и други антивирусни програми, които съвсем безпроблемно работят с GenSoft MoneyWorks.

2/Временно спирате антивирусната AVAST, за да може MoneyWorks спокойно да работи

3/Указвате на антивирусната AVAST, че GenSoft MoneyWorks не е вирус или злонамерен софтуер - да не го атакува и блокира!
Това може да стане по следния начин:

  • Кликате с десния бутон на мишката върху иконката на антивирусната AVAST ( намира се най-долу до часовника на екрана) > Избирате Registration information

1.   


  • От менюто на антивирусната програма AVAST избираме последователно
    >General
    >Exclusions
    >File paths
    >browse


  • Намираме папката на програмата MoneyWorks - това е папката GenSoft , слагаме отметка задължително и избираме ОК и потвърждаваме нашият избор 


Така при сканиране за вируси и злонамерен софтуер AVASTа няма да се обърква и да атакува по погрешка нашия софтуер MoneyWorks.
Надяваме се в най-скоро време проблемната ситуация да бъде решена и да не създаваме грижи на клиентите си.

Извиняваме се на нашите клиенти за причиненото им неудобство - проблемът не е при нас!

вторник, 1 декември 2015 г.

Отново заедно за Българската Коледа!


Промоция 10+10 за Българската Коледа!


Вземи наш продукт с 10% отстъпка и ние ще добавим още 10% - това ще бъде нашия принос за децата на Българската Коледа!

От 1 до 31 декември 2015 година участвай в нашата дарителска кампания - заедно можем повече!
  




Кои сме ние?

Фирма ГенСофт е българска софтуерна компания, основана през 1997 година.
Разработва поръчков софтуер за клиенти в страната и чужбина, като основна дейност е създаването и развиването на собствен бизнес софтуер.
GenSoft MoneyWorks е ERP система с модули Склад, Счетоводство, Производство, Маркет, Сервиз, Огранайзер, Синхронизатор за онлайн магазини, Описи и Справки, Оферти, Резервации, Фактуриране, Печалби и Падежи,  онлайн и офлайн достъп до отдалечени офиси...

Клиентите на складовия софтуер MoneyWorks са над 10000 клиента, а фирма ГенСофт предлага отлично обслужване и поддръжка, изключително изгодно в съотношение цена/качество. 
Ако имате нужда от подобен софтуер за вашия бизнес е необходимо само едно обаждане на 07001 93 93 и ще получите безплатна консултция и демонстрация.

Какво е Българскката Коледа?

Надежда,
Мечта, 
Съпричастност, 
Детски очи,
Родителска грижа,
Жест,
Внимание, 
Любов, 
....и всичко друго, което трябва на децата в нужда!
Каузата "Българската Коледа" се провежда ежегодно от патронажа на Президента на Р. България и има за цел събирането на средства за лечението на деца в беда.

Посетете официалния сайт на организацията www.bgkoleda.bg и вижте как и за какво можете да дарите средства.

Управителят на фирма ГенСофт - Пламен Иринчев, подкрепя тази кауза от много години и всяка година през декември иницира специални промоции за своите клиенти с цел събиране на повече средства за Българската Коледа.
Да помогнем, ако можем!