сряда, 9 февруари 2011 г.

Св. Валентин vs. Трифон Зарезан


"Да подарим ли складова програма за Свети Валентин?"


                                                                       
                                                                               

За новия вносен празник е писано много, като отзивите са от пълно отричане до пълно одобрение. Няма да се спираме върху това, дали трябва или не трябва да се празнува, още повече, че празникът идеално се съчетава с типично българския Трифон Зарезан. Какво по-хубаво от това романтично да се напиеш в компанията на любимата жена. Но тук опираме до малко стресиращата част от празника – подаръците. Какво да подариш, така че да бъде запомнено?
Няма да се спираме на подаръците, които „средностатистическите”  мъже измислят за половинките си, тъй като техния избор безспорно е по-богат – от банални плюшени мечета до еротично бельо, в комплект с белезници.
Проблемът е по-голям за нашите нежни половинки. Седмици преди празника колежките започват да си синхронизират идеите, като повечето от тях са си чист автогол. Списък на неприемливи подаръци:
- Четири зимни гуми за колата? За да вози секретарката си с нея по разни семинари из зимните курорти???  Категорично НЕ!
- Комплект въдица, кепче и живарник? Не стига, че цяла седмица е на работа, но и в събота и неделя да не можеш да го видиш. Не, не и не!
- Боксерки на сърчица? За да те поздрави съседката за добрия ти вкус?
- И т.н. и т.н.

Хитът на сезона тази година е складов софтуер MoneyWorks!
Предимства:
- Лесен за използване и винаги можеш да следиш оборота на фирмата му и дали нещо не заделя за фонда „И аз съм човек”.
- Не може вече да се оправдава, че с колежката  са правили анализи на продажбите до два през нощта. Знаем ги ние тези анализи. Да си ги прави в къщи.
- Ще му се вдигнат продажбите и намалят разходите. Само не му позволявайте да реинвестира. Това и вие можете да го направите в МОЛ-а.
- Ще му остава повече свободно време за любимата жена, за почивки, СПА процедури и глезене.
- Когато е кисел, винаги може да си го изкара на екипа на поддръжката, вместо на вас.

 И така мили дами, не се колебайте! Количествата са ограничени, а до празника остават броени дни  :))