четвъртък, 1 декември 2016 г.

Българската Коледа - кауза за човечност!

В края на ноември управителят на фирма ГенСофт - Пламен Иринчев,  бе поканен в Президентството на среща във връзка с приноса ни към осъществяване на благотворителната инициативата Българската Коледа.
На срещата бяха отчетени резултатите от миналата кампания и целевото изразходване на събраните средства.
"Вече 13 години „Българската Коледа“ е нашата лична грижа за здравето на българските деца и ни напомня, че има хора, изпаднали в беда, а на нас ни дава шанс да помогнем. Искрено вярвам, че в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, отново ще обединим усилията си, водени от най-голямата ни отговорност – грижата за здравето на децата.“, призова президентът като благодари на всички, които са дарявали за кампанията и които ще продължават да го правят и представи резултатите, постигнати през изминалите пет години." - заяви президентът Росен Плевнелиев.

Българската Коледа е не просто инициатива на държавния глава, а кауза, която обединява в името на детското здраве. Проявата на солидарност дава възможност за подпомагане на изпадналите в беда деца. Независимо дали дарението е 1 лев или доста повече - важно е проявата на съпричастност и е ценна помощ за децата и лечебните заведения.

Благодарение на предишната кампания са събрани 2 400 000 лева, с които през 2016 година са подпомогнати 480 деца за лечение и рехабилитация, закупена е медицинска апаратура за 19 лечебни заведения с клиники за реанимация и интензивно лечение. Експертен съвет разглежда постъпващите молби за подпомагане и избира ежегодно обществено значима тема в областта на детското здравеопазване за цел на всяка кампания.

Тема на Българската Коледа 2016/2017 е ПОДКРЕПА НА ДЕЦАТА С ТЕЖКИ ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

Хронични заболявания в различна степен засягат все повече деца - метаболитни нарушения в детския организъм, физически аномалии, тежка степен на инвалидност и др.
Страдащите деца се нуждаят от постоянни медицински грижи, адекватно лечение и рехабилитация, за да се преодолее изоставане в детското развитие, инвалидизация и нарушените социални умения. Ранното диагностициране и комплексното лечение са важна предпоставка за добър резултат и отстраняване изолацията на детето.
Затова тазгодишната кампания на благотворителната инициатива Българската Коледа е в подрепа на децата с тежки хронични заболявания.

Повече информация за кампанията и как можете да участвате вижте на официалния сайт на Българската Коледа www.bgkoleda.bg

"Както всяка година фирма ГенСофт ще вземе участие в благотворителната инициатива Българската Коледа. За нас е кауза да помагаме според възможностите си на нуждаещите се !
10% от продажбата на софтуерни продукти MoneyWorks  през месец Декември ще бъдат дарени на Българската Коледа. Апелираме към нашите клиенти и те да се включат в кампанията, защото заедно можем повече!"- заяви Пламен Иринчев, управител на ГенСофт.