сряда, 19 септември 2012 г.

Презентация на MotoTest на OpenCoffee България


*репортаж от мястото на събитието OpenCoffe September


За OpenCoffe научихме, когато един младеж /Martin Linkov /  ни покани да разкажем нещо повече за нашия нов продукт - MotoTest  листовките на КАТ мобилно приложение за iOS и Windows Phone.

Оказа се, че има още ентусиасти в тази държава :) OpenCoffee е много интересно начинание на няколко младежи с идеята да има регулярни и неформални срещи на техничари и предприемачи - място за нови идеи, мнения и предизвикателства. Имат си вече група във фейсбук и отбрана публика. И най-вече енергия!

Септемврийското Кафе се проведе в Eleven Space София - хубаво и артистично пространство.


Залата се напълни, което е страхотно!
И организаторите май ще трябва да мислят за по-голямо пространство при този голям интерес

Програмата включваше:
  • Група студенти, които са ходили тази година на SEP (SummerEnterpeunership Program - Лятна предприемаческа програма) говориха за програмата и техния опит.
  • Разказ за конференцията How To Web , провеждаща се в Букурещ тази година
  • Крис Георгиев обясни защо трябва да участваш в Startup Weekend  
  • Никола Иринчев от ГенСофт презентира приложението за смартфони MotoTest  


Колегата Никола Иринчев разказа емоционално как се е зародила идеята да се решават Листовките на КАТ на смартфон - колко удобно би било за кандидат-шофьорите да се подготвят за изпита пред КАТ мобилно и да спестят време и пари. Приложението MotoTest  е апликация по най-новия формат на шофьорския изпит, при който се генерира случайна листовка на базата на 1200 въпроса. Работи в 3 режима - Обучение, Поправка, Изпит  и лесно се актуализира с най-новите промени по листовките.

Та в крайна сметка, какво представлява мототест? Ами в общи линии, това е нейтив апликация (т.е. не е нужно да сте свързани към интернет), която ви позволява да се упражнявате да решавате листовките на КАТ. Не е нещо кой знай какво, но решихме, че ще е супер полезно, защото в общия случай телефонът е винаги с вас, няма проблем да порешавате 10 минути сутринта и да си довършите листовката вечерта, няма нужда да се занимавате да сверявате отговори, да изчислявате точки, да следите как се справяте - тя прави всичко вместо вас. И поне по моето пристрастно мнение, е доста елегантна и приятна за използване.

 И нашият съвет към стартъпите, чудещи се дали да се занимават с mobile е хвърляйте се смело почвата е стабилна!