събота, 1 декември 2018 г.

Отново заедно за Българската Коледа 2018

На 30 ноември 2018 година Президентът Румен Радев откри шестнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" при посещението си в УМБАЛ "Проф.Д-р Стоян Киркович" Стара Загора.


Целта на тазгодишната кампания е подпомагане на тежкоболни деца и закупуване на специализирана медицинска апаратура за по-доброто им възстановяване.
"Българската Коледа" не е обикновена кампания, а кауза, която сплотява обществото - отбеляза Президентът Радев и призова за повече съпричастност, тъй като съвременната медицина може да предложи високотехнологични решения за пълноценен живот на болните деца, но често те са непосилни финансово за семействата им.
И тук е надеждата и вярата, че ние всички можем да окажем комплексна подкрепа на децата в нужда и техните семейства. Закупуването на високотехнологична съвременна апаратура ще позволи на лекарите да прилагат нови методи и да подобрят лечението на децата с тежки заболявания.

Президентът Румен Радев изтъкна, че една дарителска кампания има успех, когато има доверие в изразходването на събраните средства.
Миналогодишната кампания отчете дарени над 2 милиона лева, с които е закупена медицинска апаратура за 22 лечебни заведения в страната и е подпомогната рехабилитацията на 505 деца.

"Българската Коледа" не е единствената благотворителна кампания, но е най-популярната и обединява много различни хора в обща социалнозначима кауза - сплотява инициатори, дарители, медии и всички, които разпространяват благородната инициатива.

Фирма ГенСофт традиционно подкрепя "Българската Коледа" и всяка година през месец Декември обявява своята съпричастност и популяризира каузата сред своите приятели и клиенти.
Управителят Пламен Иринчев обеща 10% от всички продажби на лицензи на софтуера MoneyWorks през месец Декември 2018 да бъдат дарени на децата на "Българската Коледа"
Всеки може да посети за повече информация официалния сайт на кампанията "Българската Коледа"  https://www.bgkoleda.bg и да изрази своята финансова подкрепа чрез банков превод. 

А всеки един SMS на кратък номер 1117 дарява един лев и една надежда на децата в нужда!