сряда, 7 май 2014 г.

MoneyWorks е мултифункционален софтуер за вашия бизнес - блиц интервю с Пламен Иринчев, търговски директор на GenSoft


Име на системата:  GenSoft MoneyWorks

Обхват на системата:
Софтуерът MoneyWorks е предназначен за управление на търговски фирми, производствени предприятия, складове на едро и т.н. Програмата дава възможност за анализиране на всички бизнес процеси в управлението на фирмата – стокови и парични обороти, следене на задължения, множество специфични справки от рода на „Прогозни продажби“, „Клиенти които ги губим“, „Процент на успешни оферти“ и т.н.

Вертикална експертиза
Мнозинството клиенти са търговски фирми – вносители и складове на едро. Също така голям процент от клиентите ни имат вериги от магазини за хранителни стоки, дрехи, обувки и строителни борси. Радващо е, че много български производители използват вградената функционалност в програмата да планират поръчките си, да получават актуална информация за необходими материали за производството си и да получават актуална себестойност на продукцията си.

Възможности за работа през мобилни устройства
В днешния мобилен свят трябва да бъдем актуални на изскванията на клиентите си. Част от тях използват Palm устройства с инсталиран софтуер на наши партньори, други използват Интернет версията на програмата ни посредством Net PC-та, таблети и Smart phones.

Възможности за интеграция с други продукти
Фирмата ни проявява гъвкавост относно интеграцията на ERP системата MoneyWorks с продукти на други производители. Чудесно работим с повечето популярни счетоводни системи, с палм устройствата на фирма Дейта Плюс, с електронния магазин SummerCart на фирма Мирчев Идеас и онлайн магазина InCloud на фирма Индъстри Уеб, с мобилните терминали на фирма Бета Пос. Едно интересно решение за гласово управление на процесите в програмата реализирахме с фирма Voxcom. Поддържаме връзка с всички видове касови апарати в България и голяма част от електронните везни.

Време за внедряване
При нас винаги е работил принципа: „Времето е пари!“. Статистически изчислено, времето за внедряване на продукта в която и да било малка или средна фирма е една седмица. Предлагаме конвертиране на данни от всякакви електронни таблици и ускорено обучение на персонала.

Ценова политика
Ценовата ни политика е изключително гъвкава. За една изцяло българска фирма, позиционирана изцяло на българския пазар и съседните страни, няма начин да не се съобразяваме с икономическите реалности. Предлагаме изключително конкурентни цени, възможност за разсрочено плащане на продуктите ни, имаме и партньорска програма за използване на софтуера ни под наем, специални оферти в помощ на начинаещия бизнес за новорегистрирани фирми, както и промоции за лоялни клиенти.
За фирми с повече изисквания към функционалността на системата имаме още един продукт – GenSoft Bizio. При него системата се настройва към клиента, времето за внедряване може да достигне до 6  месеца и съответно цената е доста по-висока. Наши клиенти използваха европейско финансиране, за да получат ERP  и CRM система на световно ниво.

Поддръжка
В цената на програмата MoneyWorks са включени 6 часа внедряване при клиента и едномесечна безплатна онлайн поддръжка.
Фирма ГенСофт ООД предлага на своите клиенти разнообразни начини за съпорт : по национална телефонна линия, на място при клиента, онлайн поддръжка,  по скайп, мейл, форум за въпроси и отговори, рупор  за нотифициране на клиентите, чат - комуникатор в програмата и на сайта gensoft.bg, фирмен блог и фейсбук, семинари в нашия офис.

Обучение
При закупуване на програмата потребителите получават безплатно 6 часа време за внедряване, а и на сайта ни има демо версия, актуална документация на програмата и видео уроци за самообучение. Организираме съботно-неделни курсове за допълнителна квалификация в офисите ни в София, Пловдив и Варна.

Платформа, върху която е реализирана, операционна система и база данни
Развойната среда, върху която е изграден специфичният български софтуерен продукт е Delphi за Windows версията, а  Web версията е писана на C# и ASP .Net. Базата данни е Firebird.

Онлайн услуги
Изградили сме напълно функционална Интернет версия на програмата ни, която позволява работа и получаване на справки по всяко време от всяка точка на планетата. Дали сме възможност на оторизирани клиенти на наши клиенти да имат достъп до програмата, да си правят заявки, да следят складови наличности и да получават справка за задълженията си.

Намерения за развиване на софтуер като услуга (SaaS) или облачни услуги
MoneyWorks не е подходящ за позициониране в облака. Потребителят  трябва да има достъп до базата данни с цел архивиране и администриране.
Новият ни продукт GenSoft Bizzio, който бе награден със Златен медал при представянето си на Международния технически панаир Пловдив  за най-иновативна ERP система  е „Cloud ready“. Изцяло WEB базиран, при него няма значение къде е базата данни. Една от краткросрочните ни цели е да направим лека и удобна версия, позиционирана в облака, която да се предлага на абонаментен принцип.


Допълнителни предимства на информационната система
Функционалност, удобен интерфейс и поддръжка без конкуренция.
16 години забележимо присъствие на пазара, 25 служители, над 10000 клиента, 15 000 системи на които работи нашия софтуер, 6 офиса в най-големите градове в страната, 120% отдаденост на работата ни.


Пламен Иринчев, търговски директор на фирма ГенСофт ООД сподели най-важното за складово-счетоводния софтуер MoneyWorks в едно блиц интервю за idg.bg