сряда, 6 февруари 2013 г.

Най-важното за приложението PassBook на Apple

През септември 2012 бе представянето на  новия iPhone 5 - най-тънкия, най-лекия, най-бързия и "най-красивия продукт, правен някога" според Apple. 
Новият процесор A6 e два пъти по-мощен от преднишния, а операционната система iOS6 предлага много нови фунции.

Специално внимание бе отделено на новото приложение PassBook  в  iOS6.
Новият iPhone 5 е без технологията NFC , която позволява споделяне снимки с приятели, извършване на плащания и обмен на данни при доближаване на смартфона до другото устройство с NFC /телефон или касов терминал/ и липсата бе обяснена с новата фунционалност Passbook.

" Приложението Passbook прави всичко необходимо за потребителите"- заяви маркетинговият директор на Apple Фил Шилър и определи новия смартфон като "най-добрата разработка" на компанията.

Приложението Passbook се използва за съхраняване в електронен вид на билети за кино или спорт, карти за отстъпки и подаръци. Passbook позволява на потребителите да събират на едно място всички свои пропуски, ваучери, самолетни билети и други.  




Дори ще получите съобщение за своя телефон, ако има промяна във вашия  полет.
Определени карти могат да се появяват на екрана на iPhone когато потребителят е близо до мястото, където може да ги ползва - какво по-хубаво от това телефонът да ви съобщи за отстъпките в близките магазини, за които имате купон?
А когато потребителят вече няма нужда от някой билет или карта може да ги изтрие. 

Програмата съдържа също така геолокационни услуги и може да извежда баркод на екрана, който да се чете от касов скенер.
Новата фунционалност Passbook определено радва потребителите, като събира и съхранява на едно място всички техни карти. А е и една чудесна възможност за търговците да предоставят дигитални карти и отстъпки на своите клиенти и предизвикат интерес към своите обекти.