петък, 22 юни 2012 г.

MotoTest мобилно приложение за iPhone и iPod touch

От днес българските фенове на iPhone , които все още не са шофьори, но смятат да бъдат ще разполагат с лесно и достъпно средство за своето обучение. 
Излезе новата версия на листовките на KAT като мобилно приложение за iPhone и iPod touch- MotoTest by GenSoft Ltd.!


MotoTest е продукт с дългогодишна история и партньорство между две фирми -издателската къща "Зелена вълна" /направила първите книжни листовки за кандидат-шофьорския изпит пред КАТ/ и софтуерната фирма ГенСофт ООД ,повече  известна със своята складова програма MoneyWorks
Съвместният продукт MotoTest  листовките на КАТ се радва на голяма популярност и е послужил за успешната подготовка на много шофьори през последното десетилетие.
В крак с модата на мобилните комуникации се появи и реализира идеята за мобилно приложение на MotoTest
Първото мобилно приложение на MotoTest , написано за Windows Phone 7 донесе първо място в конкурса на Майкрософт България "Красотата е в простите неща" през януари тази година .

Логично продължение бе създаването на мобилния MotoTest за iPhone и iPod Touch. 
Мобилното приложение MotoTest  е съвместимо с iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3та и 4та генерация) и iPad и изисква iOS 5.0 или по-голяма. 



Приложението MotoTest е направено по новата методология на КАТ според която за всеки кандидат-шофьор се генерира уникална листовка. Затова пълната база на одобрените от КАТ въпроси съдържа почти 1500 въпроса и над 1000 картинки, от които по специален алгоритъм се създава изпитната листовка. В безплатната версия  на MotoTest има специално подбрани 135 въпроса, които дават възможност на потребителите да тестват своите умения. За кандидат-шофьорите, които искат да са сигурни в своя успех се предлага и пълния набор въпроси, одобрени от КАТ под формата на In-App Purchase. Цената на допълнителната функционалност е под 6 лева* или 2 пъти по-ниска от средната цена  на книжка с листовки на пазара.

Предимството  на мобилното приложение MotoTest е, че наистина си мобилен - можеш да се упражняваш докато пътуваш в автобуса, чакаш приятелка или се излежаваш в леглото.
Приложението предлага няколко режима на подготовка : Обучение, Изпит и Поправка , които ви позволяват да се упражнявате по най-удобния за вас начин. 
  • Изчислява резултатите веднага
  • Следи въпросите, които най-много ви затрудняват и набляга на тях /режим Поправка/
  • Пресъздава адекватно изпит като генерира 45 въпроса с време за решаване 20 минути /режим Изпит/
  • Изчислява общ Ранг за степента на подготвеност на курсиста
  • Незабавно се актуализират новите промени от КАТ
  • Много евтин и достъпен вариант на листовките на КАТ

Тествайте, тествайте , тествайте !
За въпроси и коментари mototest@gensoft.bg

* Цената варира в зависимост от това в коя област е регистриран вашия iTunes account - в Европа, тя е 2.99 EUR.

четвъртък, 21 юни 2012 г.

GenSoft Championship 2012

На 11 юни  2012 година с началото на Европейското първенство по футбол 2012 стартира и фирмената игра GenSoft Championship 2012.
Един ентусиазиран колега от  ГенСофт предложи, друг доразви идеята, и се  написаха даже  правила за вътрешно-фирмена игра за най-точни прогнози на мачовете от EURO 2012 .
Направи се табличка с временните резултати, дори и клипче за надъхване.
И най-вече лого :

Имаме си вече един победител след междинната фаза на групите - колегата Станоевски се оказа най-точен в прогнозирането на мачовете в груповата фаза !
Други четирима колеги го следват неотлъчно и дебнат  за грешки :)
В хода на играта се уточниха и правилата за прогнозите на следващия етап - за четвъртфиналите, полуфиналите и финалите. Прогнозата трябва да се даде  1 час преди началото на първия съдийски сигнал за началото на мача и да се сбъдне в 120 игрови минути / ако има продължения, без да се броят дузпите/
Футболното първенство навлиза в решителната си фаза.
Търси се ....новият GenSoft Champion !