вторник, 10 октомври 2017 г.

Happy Birthday 20years GenSoft !


На 10 октомври 2017 фирма ГенСофт празнува 20-годишен юбилей!



Административна история
Фирмата е създадена през 1997 година от екип програмисти Генчо Чокоев, Пламен Иринчев, Борис Бекяров, Лука Борисов, Илия Димитров и Илина Манова под името ДЕКАРТ Информационни Технологии.
Впоследствие Илия Димитров заминава зад Океана и започва консултантска и научна кариера в Америка.
Илина Манова се оттегля да се занимава със статистика, а Борис Бекяров и Лука напускат фирмата и вземат името Декарт за своята рекламна агенция.
През 2004 фирмата се преименува на ГенСофт ООД, а през 2007-ма към съдружниците се присъединява Пламен Илиев.
През 2015 фирмата се разделя със съдружниците Генчо Чокоев и Пламен Илиев, които развиват  бизнеса със софтуерния продукт Bizzio.
Пламен Иринчев остава едноличен собственик и управител на капитала на ГенСофт ЕООД.

Творческа история и постижения
В началото фирмата стартира с изпъление на софтуерни проекти за игрални автомати, митнически декларации, дигитализиране на листовките на КАТ, поръчков софтуер за Еврофутбол, Мицубиши, Тинк Танк, Мери Лайз, аутсорсинг за САЩ, Европа и Азия.

В последствие фирмата се концентрира върху развитие на собствени продукти.
 Складовата програма MoneyWorks се развива с допълнителни модули Счетоводство, Производство, Маркет, Органайзер, Синхронизиращи модули за връзка с онлайн магазини, създава се Интернет версия на продукта, а миналата година  ERP системата MoneyWorks  бе допълнена с мобилно приложение за разносна търговия.
Програмата MoneyWorks е преведена на български, английски, македонски и турска език, според желанието на нейните потребители.
Програмистите от Софтуерния отдел не смогват с клиентските заявки за доработки, благодарение на които продукта се развива и става все по-добър.

Фирмата участва в международни изложения и прояви за популяризиране на своята дейност и срещи с клиенти:
- през 2004 и 2005 година е участник в международното изложение CeBIT в Хановер
- през 2014 и 2015 година е изложител в CeBIT в Истанбул
- дългогодишен участник на Международния технически панаир в Пловдив, където получава златен медал за софтуерния продукт Bizzio (2012), мобилното приложение MotoTest (2014) и мобилното приложение MoneyWorks (2016).
- през 2017 година записва първо участие в специализираното изложение "Шоу в Склада"

Екипът и клиентите - най-важните опорни точки в развитието на ГенСофт
През годините на работа през фирмата са минали много интересни хора и IT специалисти:
Мария Риминчан и Мария Тодорова, Надежда Кучмова, Снежана Иванова и Снежана Стоева, Асен Асенов, Ваклин Цанев, Манол Манолов, Илияна Петкова, Янко Михов, Божидар Марков, Иван Тодоров, Любомир Стоянов, Любомир Иванов, Димитър Церовски, Мирена Атанасова, Мая Фьодоровна, Светла Жейнова, Никола Станоевски, Бисер Симеонов, Станимир Георгиев, Рада Александрова, Атанас Симеонов, Александър Ангелов.( ако има някой пропуснат - да извинява и да ни пише да го включим към фирмената история).
Някои от тях макар и за кратко са оставили трайна следа в екипа, а за други още съжаляваме, че житейски пътища са наложили да се разделим.
Тук е мястото да благодарим на Генчо Чокоев и Пламен Илиев за всеотдайния труд през времето на работа в ГенСофт - особено за заслугите на Генчо към дизайна и разработката на иновативни продукти.

В момента фирма ГенСофт има 5 офиса в България - централен в София и регионални в Пловдив, Варна, Русе и Бургас.
Фирмата разполага с 5 фирмени автомобила Toyota Aygo за бърза мобилност и експресно облужване на клиенти на място, национален телефон 07001 9393 с Call център за техническа поддръжка онлайн.
Във фирмата работят 20 човека на трудов договор - програмисти, компютърни специалисти, търговци и мениджъри, както и няколко съдрудници на граждански договор.
Клиенти на софтуера MoneyWorks са над 5000 български и чуждестранни фирми, а програмата работи на повече от 13000 компютъра.

Фирма ГенСофт е ежегоден участник в благотворителната инциатива "Българската Коледа", както и персонален дарител на софтуер за училища, църкви и манастири.

"Радваме се, че с нашия софтуер сме полезни на българския предприемач и подпомагаме развитието на частния бизнес в България - заяви управителят на ГенСофт Пламен Иринчев.
Благодарим за доверието на нашите клиенти!"