сряда, 30 октомври 2013 г.

Как се внедрява ERP система (видео)


Кратко филмче за внедряването на ERP системата GenSoft Bizzio във фирма ComelSoft Multimedia - един от най-големите вносители на компютърни  системи и аксесоари.
Изпълнителят - фирма ГенСофт осъществява zero-options инсталация след предварително проучване и запрограмиране изискванията на клиента КомелСофт преди инсталацията на ERP системата Bizzio.
Внедряването се осъществява без да се спира дейността на фирмата, като в един и същ момент се изключва старата и се включва новата ERP система.
Специфично за фирма Комелсофт е синхронизацията и управлението на роботизиран склад Kardex и използване на модул CRM за управление на отношенията с клиенти.
Проектът е финансиран с европейски средства по ОП Конкурентноспособност.


Българското участие на CeBIT Истанбул

От 24 до 27 октомври 2013 година в турската столица Истанбул се проведе най-голямото технологично изложение за Югоизточна Европа и Азия - CeBIT Bilisim Eurasia 2013.

Това е мястото за срещи на Запада с Изтока, на европейското с азиатското, на различни културни и религиозни различия, обединени от иновациите във високотехнологичната IT индустрия .

Общо 20 български фирми участваха в колективния щанд 4-C02, изграден и финансиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия по европейски проект за насърчаване на  интернационализация на българските предприятия.
ИАНМСП поема разходите на българските изложители за такса участие, наем на площ, изграждане на щанд, издаване на рекламен каталог и организиране на съпътстващо събитие Bulgarian Day.


В изложбения комплекс CNR Expo на националния щанд с площ 300 квадратни метра в 4 палата на CeBIT бяха представени българските участници - водещи фирми от българския IT сектор:
158 LTD - 158 ООД, Варна
ARFID LTD -Арфит ООД, София
AVILIGHT LTD - Авилайт ООД, Пловдив

CENTER MINE LTD - Сентър Майн ЕООД, София
CLOCK LTD - Клок ООД, Варна

CLOUWAY LTD - Клауей ООД, Велико Търново
EDIMIT LTD - Едимит ООД, София
EXPERT-M LTD - Експерт-М ООД, Варна
GENSOFT LTD - ГенСофт ООД, София
KABINATA BG LTD - Кабината БГ ООД, София
LIREX BG LTD - Лирекс БГ ООД, София
MIRCHEV IDEAS LTD - Мирчев Идеас ЕООД, София
NEARSOFT LTD - Ниърсофт ООД, София
NEWMARK LTD - Нюмарк ООД, Варна
PRIM 41 LTD - Прим 41 ООД, Варна

R CONSULTING LTD - Р Консултинг ЕООД, София
RFID BULGARIA LTD - РФИД България ЕООД, София
RISK ELECTRONICS LTD - Риск Електроникс ООД, София

STEP-SOFT LTD - Степ Софт ООД, София
WEB TECHNOLOGY LTD - Уеб Технолоджи ЕООД, София



На 25 октомври 2013 от 18 часа бе организиран Bulgarian Day - съпътстващо събитие на българския щанд на CeBIT под наслов "Българската ИКТ индустрия: различни, иновативни, успешни".
На събитието присъстваха представители на българското правителство, чуждестранни партньори, официални лица, представители на българските компании-изложители и техните гости.
На коктейла приветствие към участниците и гостите отправиха:
г-н Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията,
г-н Юнал Тасим, заместник-министър на икономиката и енергетиката, 

г-н Евгений Иванов, изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия.

Съпътстващите събития на CeBIT са една много добра възможност за българските компании за осъществяване на контакти с чуждестранни търговски партньори, лични запознанства с представители на други технологични фирми, намиране на нови клиенти.
Изложението CeBIT в Турция е най-важния форум за информационни технологии в района на Балканския полуостров и Близкия изток със силно изразено международно участие и всяка година се радва на над 100000 посетители.
Възходящото развитие на турската икономика в последните години допълнително увеличава неговото значение - в изложението участваха над 200 турски фирми от различни области на информационните технологии и комуникациите.


Участниците от българските компании - изложители на панаира CeBIT останаха доволни от организацията на националното участие, от изградения колективен щанд и създадените бизнес партньорства. 
Разбира се, крайните резултати от изложението ще се разберат по-късно, но атмосферата бе позитивна и интересът към българските фирми и техните продукти - много удовлетворителен.
Представители на няколко фирми вече изказа задоволство от успешните бизнес контакти по време на панаира CeBIT,  да пожелаем на всички успех в дейността им !

-----------
репортаж: Валя Маринова,
снимки: Генчо Чокоев, ГенСофт