четвъртък, 31 януари 2013 г.

неделя, 27 януари 2013 г.

MotoTest листовките на КАТ най-после за Android !

Кандидат-шофьорите, фенове на зеленото андроид роботче най-сетне могат да си отдъхнат :)

Вчера излезе в Google Play  първата версия на мобилното приложение MotoTest Листовките на КАТ за  ОС Android. 

И най-хубавата новина е, че ще се разпространява безплатно срещу кликане на реклами :) Затова не се стискайте - ако приложението ви харесва, цъкнете няколко реклами за сметката на разработчиците и напишете един добър отзив ;)
За мобилното приложение MotoTest на фирма ГенСофт писахме много миналата година, когато   фирма ГенСофт пусна първи вариант за решаване на листовките на КАТ за Windows Phone и спечели конкурса на Microsoft България, а по-късно направи вариант за iOS и зарадва феновете на iPhone, iPod, iPad, даже бе номинирано за наградите на БАИТ.
И въпреки огромния интерес и доста запитвания се забави пускането на вариант на MotoTest за Android.
"Съжалявам за забавянето. Богатството от Андроид - устройства и версии е основната причина разработката за тази платформа да отнеме по-дълго време. В крайна сметка решихме да се фокусираме върху последната основна версия Android 4.0.3+ в името на унифициран и положителен User experience. Работата по МотоТест-а е наше хоби и жест към нашия приятел Теньо Тенев, президент на автошкола "Зелена вълна", с когото си партнираме повече от 10 години, когато първи издадохме листовките на КАТ на CD.  С разработването на това мобилно приложение искаме да дадем своя принос за повишаване  безопастността на движението чрез подобряване подготовката на кандидатите за водачи на МПС. MotoTest  позволява на кандидатите за шофьори да се подготвят пълноценно по всяко време и на всяко място чрез своя мобилен телефон да решават най-актуалните листовки на КАТ." - сподели Никола Иринчев от екипа на фирма ГенСофт , разработил мобилното приложение.

"Според  последните изменения от 4.12.2012г. на Наредба  №38 за условията и реда на провеждане на изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС   пред учебните центрове за подготовка на водачи се поставя изискване от 1 март тази година 1/4 от курсистите да полагат електронен тест, като всяка следваща година този % да се увеличава двойно, така че от 1.01.2016 всички кандидати да се явяват на електронен тест. 
Затова издателски център Зелена вълна предлага на своите курсисти обучение на таблети с инсталирани изпитните тестове за всички категории, видеофилми по основните теми за подготовка на водачи кат.В, а през интернет връзка с магазина за апликации Google Play може безплатно да се свали мобилното приложение MotoTest - всички условия за отлична подготовка в автошкола "Зелена вълна" са налице", заяви нейният управител Теньо Тенев.

"Мобилното приложение MotoTest е лесен и евтин вариант да задълбочите своята подготовка за  шофьорския изпит в свободното си време -  нямате нужда от лист, химикал или гума да записвате отговорите си и после да си ги сверявате - приложението прави това веднага вместо вас; даже изчислява Ранг на подготвеност на курсиста на базата на дадените сгрешени отговори, така че да имате представа за своята подготовка; приложението следи за въпросите, които ви затрудняват най-много и набляга на тях и не на последно място всички промени на официалните листовки на КАТ могат да се отразят веднага в мобилното приложение MotoTest. Присъединете се към хилядите млади шофьори, положили успешно теоретичния си изпит, благодарение на нас!" - изтъкна преимуществата на мобилното приложение пред хартиените листовки Генчо Чокоев, президент на ГенСофт ООД.
Според най-новите разпоредби на КАТ за провеждане на теоретичния изпит за всеки курсист се генерира индивидуална листовка по специални алгоритми измежду 1500 въпроса и 1000 картинки. Мобилното приложение MotoTest адекватно пресъздава условията на изпит - генерира листовка с 45 въпроса с време за решаване 20 минути. MotoTest има 3 режима на работа - Изпит, Обучение, Поправка, които ви позволяват да се упражнявате по най-удобния за вас начин.


Разглеждайте, тествайте, пишете отзиви за нас - ще се радваме на вашите мнения за труда ни.
И най-вече искрено се надяваме да сме полезни за добрата подготовката на младите кандидат-шофьори.
Заповядайте!