понеделник, 11 март 2013 г.

Електронни листовки на шофьорския изпит от днес

От днес, 11 март 2013 започна първата стъпка по проекта електронно правителство.
Всички изпитни центрове на Изпълнителна Агенция "Автомобилна администрация" бяха снабдени с 300 таблета за провеждане на теоретичния изпит на кандидат-шофьорите, а БНТ излъчи репортаж  и интервюта с курсисти, които не са притеснени от новата форма на изпитване.
Все пак сега е по желание, т.е. с предварителна заявка автошколите определят кои 25% от тяхните курсисти ще положат електронен кандидат-шофьорски изпит - докато според нормативите на ИААА с всяка следваща година този брой трябва да се увеличава
50% за 2014

75% за 2015
100% за 2016.
Транспортният министър Ивайло Московски заяви в своето интервю, че задължителното видеонаблюдение и електронния изпит са нещата, с които се гордее отиващото си правителство и много се радва за намалелите смъртни случаи и травми при ПТП в последните 2 години, които той свързва с новите изисквания за подготовка на кандидат-шофьори и новия формат на изпита за водачи на МПС.
Електронните листовки имат свое предимство - можеш да коригираш своя отговор многократно, за разлика от хартиените и веднага като натиснеш бутона за "Край" мигновено научаваш своя резултат.

През 2016 година трябва да забравим за хартиените листовки, да бъдем модерни и актуални като решаваме листовките на КАТ на таблет. Отдавна КАТ не провежда кандидат-шофьорски изпити, а ИА "Автомобилна администрация", но "Листовките на КАТ" са станали нарицателно при подготовката за теоретичния изпит за свидетелство за правоуправление на МПС.
Дори първото CD -първият електронен вариант на листовките от GenSoft и Зелена вълна през далечната 1999 година се казваше MotoTest - Листовките на КАТ.

Фирма "Зелена вълна" и нейният основател Теньо Тенев винаги са сред първите в новостите:
от месец в автошкола "Зелена вълна" предлагат като бонус таблет на всеки записал се курсист, заплатил пълната такса за шофьорския курс.
На  таблета ще намерите инсталирано мобилното приложение MotoTest на фирма ГенСофт за решаване на електронни листовки и много авторски материали, разработени от "Зелена вълна" в помощ на курсиста - видеоуроци за обучение в къщи:

"Кръстовище"
"Изпреварване"
"Устройство на автомобила"
"Правилото на двете секунди"
ESP -система за контрол на движението
Активна и пасивна безопасност на VOLVO и др.

Повече информация за експресните шофьорски курсове на автошкола "Зелена вълна", цената и графикът на стартиране на всеки курс можете да получите на тяхната интернет страница www.zelena.info.

А всички новости около мобилното приложение MotoTest можете да следите във фейсбук страницата MotoTest Листовките на КАТ или да присъствате на някои от семинарите на фирма ГенСофт.
Преди десетина дни на семинара "Софтуер като изкуство" във Варна Никола Иринчев с удоволствие презентира MotoTest и разказва за създаването на мобилните приложения за решаване на електронни листовки за 3те най-популярни платформи - iOS, Android , WindowsPhoneА най-добре е да свалите мобилното приложение MotoTest за вашия смартфон или таблет и да го тествате.
100% ще ви хареса!

Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар