понеделник, 16 януари 2012 г.

До Букурещ и обратно ... с нов национален рекорд!

През уикенда 14-15 януари 2012 в румънската столица се проведе Bucharest Open 2012  международно състезание по бързо редене на кубчето на Рубик.

Имаше големи очаквания към нашето представяне, тъй като последният официален рекорд за България е поставен през 1982г. Single 47.29 Svilen Tenev Bulgaria World Championship 1982

В него участваха 4ма българи и сред тях двама наши колеги Николай Петров и Александър Ангелов . 
За колегата Петров и неговоти хоби най-добре можете да видите във vbox.

Нашата надежда Ники Петров се справи блестящо: 5ти в първи рунд , 6ти във втори кръг и 6ти на големия финал, като междувременно записа нов национален рекорд от 13.52 сек.в класическата дисциплина, както и национален рекорд в 4Х4

Колегата Сашо също се е справил много добре с 29-то място при положение, че е започнал да се занимава с това само от 2 месеца.
Имаме и повод за гордост от представянето на другите българи : 3то място за Борислав Марчовски с национален рекорд в дисциплината пираминкс; отлично представяне в дисциплината 2Х2 на Тодор Еников и Борислав Марчовски, заели съответно 7 и 10 място с национални рекорди.
В различните дисциплини, в които са се състезавали  нашите участници са показали завидни  резултати и са били сред първите.

По впечатления на участниците е било невероятно изживяване и приятно забавление с любимото хоби.
Браво на момчетата!